Zavolajte nám +421 907 767 112
E-mail: vvdpkarpaty@vvdpkarpaty.sk
  • rev-full1
    Víno pre všetkých
  • rev-full1
    Víno z Malých karpát
  • rev-full1
    Víno pre všetkých

Naše víno

 

Naše vína

 
frankovka
 

Frankovka modrá

Frankovka je ľahšie, menej výrazné červené víno. Sýta červená farba prechádza až do ohnivo tmavých rubínových tónov. Vo vôni prevažuje škorica a zrelé višne.
Odporúčaná teplota na podávanie je 15 – 17° C.
Frankovka sa hodí ku korenistým jedlám z tmavého mäsa, grilovaným a pečeným jedlám z hydiny a k divine.

Cabernet Sauvignon
 

Cabernet Sauvignon

Víno sa doporučuje podávať k poľovníckym špecialitám, ako napr. korenisté úpravy diviny, k plesňovým dobre vyzretým syrom, steakom, biftekom, k mäsovým polievkam. Hodí sa aj k bravčovému a hovädziemu mäsu, ku kačici a husi.

Cabernet Sauvignon je najušľachtilejší predstaviteľ červených vín. Má vysoký obsah antokyanových farieb a tanínu. Víno je mimoriadne korenisté, typické s výrazným odrodovým charakterom. Farba vína je rubínovočervená. V intenzívnej ovocno – kvetinovej vôni objavíte vôňu čerešní, višní, sliviek, čiernych ríbezlí a čierneho korenia. V chuti tiež dominujú kúsočky čiernych ríbezlí, ale aj mäkká trieslovina, čerstvo pomleté čierne korenie a primeraná čokoládovo-bylinná dochuť. Odporúčaná teplota na podávanie je 16 až 18° C.

Chardonnay
 

Chardonnay

Vína sú svieže, žlto zlatistého odtienu, s vôňou tropického ovocia alebo vanilky, jarného medu, prechádzajúce do chuti s jemným podtónom čerstvých limetiek. Je vhodné pre slávnostné príležitosti, k hustejším polievkam, bielemu mäsu, paštékam, plodom mora, steakom.

Dornfelder
 

Dornfelder

Víno charakterizuje vyššia farebná intenzita, extraktívnosť, plnosť a bohatý
ovocný charakter. Vyššej farebnosti dominujú rubínové aj granátové tóny
s nádychom do fialova.
Odporúča sa podávať k jedlám z tmavého mäsa a hodí sa k divine.

IRŠAI OLIVER
 

Iršai Oliver

Víno sa doporučuje podávať k poľovníckym špecialitám, ako napr. korenisté úpravy diviny, k plesňovým dobre vyzretým syrom, steakom, biftekom, k mäsovým polievkam. Hodí sa aj k bravčovému a hovädziemu mäsu, ku kačici a husi.

Cabernet Sauvignon je najušľachtilejší predstaviteľ červených vín. Má vysoký obsah antokyanových farieb a tanínu. Víno je mimoriadne korenisté, typické s výrazným odrodovým charakterom. Farba vína je rubínovočervená. V intenzívnej ovocno – kvetinovej vôni objavíte vôňu čerešní, višní, sliviek, čiernych ríbezlí a čierneho korenia. V chuti tiež dominujú kúsočky čiernych ríbezlí, ale aj mäkká trieslovina, čerstvo pomleté čierne korenie a primeraná čokoládovo-bylinná dochuť. Odporúčaná teplota na podávanie je 16 až 18° C.

kerner
 

Kerner

Víno je zelenožltej až slamovo žltej farby, plnej, sviežej a príťažlivej chuti, s príjemnými kyselinami a nahorkastým záverom. Vo vôni a chuti môžeme hľadať muškát, ríbezle a príznačnú korenistosť.
Výborne sa hodí k rôznym predkrmom, včetne plodov mora, grilovanému teľaciemu mäsu a mnohým druhom syrov.

Müller Thurgau
 

Müller Thurgau

Víno je ľahké, svieže s ovocným charakterom. Farba vína je svetlo žltozelená s iskrou do zlata. Má muškátovo-kvetinovú vôňu, vonia po vanilke a mandliach.
Müller Thurgau je ideálny v kombinácii s rôznymi úpravami sladkovodných rýb, bielym mäsom a pečenou alebo grilovanou hydinou.

ryzling-vlassky
 

Rizling vlašský – polosuchý

Víno je zelenožltej farby. Vo vôni a chuti môžeme hľadať červené ríbezle, egreše, lúčne kvety, hrozienka, sladký citrón alebo medové tóny. Odporúčaná teplota na podávanie je 10-12°C. Odporúča sa podávať aj k pečeným rybám, špecialitám z bravčového mäsa, husacine, hydine a tvrdým dobre vyzretým syrom.

Rizling rýnsky
 

Rizling rýnsky

Víno je žltozelenej až jasnej zlatistej farby s vyšším obsahom kyselín. Je korenistej a plnej chuti. Odporúčaná teplota na podávanie je 10 – 12° C. Doporučuje sa k sladkovodnými rybami, ale aj bielemu mäsu, ako hydina, jemným syrom a zeleninovým špecialitám.

rulandske biele
 

Rulandské biele

Ide o extraktívne svieže ľahké víno s harmonizujúcimi kyselinami a s jemnou
arómou, pozlátenej až žltozelenej farby. Vonia po broskyniach a mandliach.
Odporúčaná teplota na podávanie je 9 – 11° C.
Doporučuje sa podávať k hovädziemu mäsu, hydine, teľacím špecialitám a
k tvrdším bielym syrom.

Tramín červený
 

Tramín červený

Tramín červený je plné, vysoko extraktívne a korenisté biele víno s krásnym
buketom. Odporúčaná teplota na podávanie je 9–11°C.
Tramín červený sa odporúča k hydine, jedlám s kari korením, pečeným rybám
a jemným aromatickým syrom.
Sladšie výbery je možné podávať ako aperitívy.

ryzling-rynsky-ladovy-zber
 

Rizling rýnsky – sladký

Víno je žltých tónov, buket je zmesou sušeného a tropického ovocia. Vplyv mrazu dodáva vínu charakteristickú sladkosť, ktorá je v ladnej súhre s kyselinami a pestrím spektrom chutí.
Vyniká vyššou viskozitou a plnou, extraktívnou chuťou pripomínajúcou zmes exotického ovocia. Podáva sa vychladené na 9-10oC, ako aperitív, sprevádzajúc sladké dezerty a ovocie, ale i samotné vo vzácnych chvíľach vášho života.